Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cardul de sănătate în pană, la CNAS nimeni nu oferă explicaţii

Cardul de sănătate în pană, la CNAS nimeni nu oferă explicaţii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

După mai bine de 24 de ore, sistemul informatic pentru cardul de sănătate continuă să aibă probleme. Atât medicii de familie, cât şi pacienţii se plângă că pierd ore bune, uneori chiar zile, pentru operaţiuni care, în mod normal, n-ar trebui să dureze mai mult de câteva minute. În schimb, Casa de Asigurări de Sănătate nu dă vreun semn că face eforturi pentru rezolvarea problemelor grave.

Practic, nimic nu funcţionează. În primă fază, medicul de familie nu poate verifica dacă pacientul are calitatea de asigurat.

În astfel de situaţii, medicul ar putea face verificarea și direct de pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate. Problema e că nici acea platformă nu poate fi accesată.

În plus, nici rețete sau trimiteri nu se pot elibera, spun pacienții. Situaţia este una tipic românească, oamenii sunt siliţi să aștept până când sistem "se deblochează". Uneori ore întregi, alteori zile.

În fața umilinței pacienților și a timpului pierdut, Casa Națională de Asigurări de Sănătate pare să nu facă nimic. CNAS nu a mai prelungit contactul cu firma care s-a ocupat până în luna mai de mentenanța sistemului cardului de sănătate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani