Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Când trecem la ora de iarnă. Care este ziua care va avea 25 de ore

Când trecem la ora de iarnă. Care este ziua care va avea 25 de ore

Ora de iarna este ora oficiala a oricarui stat de pe glob, ora de vara fiind cea vinovata pentru „dereglarea" ceasurilor, e drept, pentru un scop nobil, acela de a economisi energia electrica necesara pentru iluminatul public si privat prin folosirea eficienta a luminii Soarelui pentru activitatile curente. Astfel, cand trecem la ora de iarna revenim practic la ora oficiala.

Trecerea la ora de iarna 2015 se face in noaptea dintre 31 octombrie si 1 noiembrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 1 noiembrie 2015 devine ora 3:00, acea ora repetandu-se, iar ziua avand 25 de ore.

In fiecare primavara, mai precis in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, trecem la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile. In schimb, odata cu instalarea toamnei, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii octombrie, se revine la ora normala.

In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani