Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Avertismentul care vizează România: „Pregătiţi-vă de război”. Ce spune un important strateg

Avertismentul care vizează România: „Pregătiţi-vă de război”. Ce spune un important strateg

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Într-un interviu cu George Friedman, unul dintre cei mai respectaţi strategi din lume, Business Insider a întrebat care sunt şansele izbucnirii unui nou război de proporţii în lume, informează zf.ro, scrie Mediafax. Acesta consideră că cea mai fierbinte zonă este Europa de Est.

Răspunsul lui Friedman, conform celor de la zf.ro a fost categoric: „În toată istoria nu a existat niciun secol fără un război major şi nu cred că secoulul XXI va fi excepţia”. „Din 1815 până în 1871 nu fost niciun război de proporţii în Europa. Apoi a venit Primul Război Mondial. Apoi, dacă ne uităm la Europa, de la războiul de Şapte ani până la războaiele Napoleonice ale secolului 19 şi la Războaiele Mondiale, fiecare secol a avut câte un război major. Nu cred că acest secol va fi diferit”.

El a adăugat că atâta vreme cât există ţări precum Germania, China şi Rusia care au început să fie în declin şi înlocuite de altele, atunci încep agitaţiile geopolitice. Atunci începe să fie periculos, pentru că încă nu a fost atins un echilibru.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani