Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenţie: Prima zi de şcoală nu este liberă pentru părinţi!

Atenţie: Prima zi de şcoală nu este liberă pentru părinţi!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mulţi părinţi se întreabă dacă au liber luni, 11 septembrie, în prima zi de şcoală, mai ales că în anii trecuţi tot s-a discutat acest subiect. Însă, realitatea.net vă reaminteşte că prima zi de şcoală NU este zi liberă pentru părinţi.

A existat o iniţiativă legislativă care presupunea că părinţii au liber în prima zi de şcoală, însă aceasta a fost respinsă definitiv de Camera Deputaţilor cu 237 de voturi în martie 2016.

Deputaţii au precizat atunci că proiectul legislativ a fost respins întrucât ar provoca haos pentru că şi cadrele didactice sunt părinţi şi nu ar mai participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Aşadar, prima zi a anului şcolar 2017 - 2018, ziua de 11 septembrie, rămâne zi lucrătoare pentru părinţi.

Propunerea legislativă pentru declararea primei zile de şcoală ca zi liberă a fost înaintată în 2014. În martie 2014 propunerea a fost adoptată de Senat, iar în aprilie a primit aviz favorabil de la Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

Propunerea a primit însă raport de respingere în iunie 2015 de la Comisia pentru muncă şi protecţie socială, dar şi de la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

În iunie 2015 a fost înscrisă din nou pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor. Aceştia au votat pe 9 martie 2016 încetarea procedurii legislative prin respingere definitivă.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani