Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenție! Avertizare cod galben de disconfort termic accentuat și val de căldură persistent

Atenție! Avertizare cod galben de disconfort termic accentuat și val de căldură persistent

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN de disconfort termic accentuat și val de căldură persistent în aproape toată ţara. Avertizarea este valabilă în intervalul 3 iulie – 6 iulie.

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde toate regiunile țării. Vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de deal.

Administraţia Naţională de Meteorologie a mai transmis şi o avertizare meteorologică de tip COD PORTOCALIU de disconfort termic accentuat și val de căldură persistent în Banat, Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Transilvaniei. Avertizarea este valabilă în intervalul 3 iulie – 6 iulie.

În Banat, Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Transilvaniei, canicula va persista și se va intensifica. Disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37....38 de grade și izolat 39 de grade (îndeosebi în zilele de miercuri, joi și vineri).

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, meteorologii vor reveni prin avertizări meteorologice ulterioare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani