Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunț oficial despre TAXA AUTO. „În maxim 3 săptămâni, venim cu forma finală”

Anunț oficial despre TAXA AUTO. „În maxim 3 săptămâni, venim cu forma finală”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat, marți dimineață la Parlament că echipa de specialiști din minister va veni cu o formă finală a noului certificat de mediu care să înlocuiască vechiul "timbru de mediu".

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat, marți dimineață la Parlament că noul proiect al certificatului de mediu, care va reglementa nivelul taxării în funcție de gradul de poluare al mașinii, va fi gata în maxim 3 săptămâni.

„Cu siguranță nu va fi o taxa sau un impozit, va fi o metodă prin care dorim ca toate autovehiculele să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul 3 criterii: 1. Capacitatea cilindrică pentru care se plătește deja un impozit, 2. Norma de poluare și 3. Emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină", a explicat Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului anunţase în urmă cu două săptămâni că la nivelul ministerului a fost constituit un grup ce va gândi măsuri pentru ca importul de maşini la mâna a doua să nu mai crească.

Întrebată de jurnaliști despre noua taxă de mediu, Grațiela Gavrilescu a spus, marți dimineața: "Un număr foarte mare de mașini au fost introduse în perioada 1 ian 2017- 1 sept 2017, comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2016, cu o creștere de 80%. Acordăm bani pentru a finanța ca fiecare român să poată să își cumpere o mașină nouă, care să nu polueze, și lăsăm să intre un număr foarte mare de mașini care au norma de poluare EURO 2, EURO 3. Lucrăm într-un grup de lucru, am rugat pe toți cei care s-au întâlnit pentru a scoate o formă reala, care să nu îngreuneze sistemul, dar din care să se reflecte clar care este emisia pe care mașina o dă, să finalizeze în cel mai scurt timp, în 2-3 săptămâni, astfel încât forma finală să îmi fie prezentată", a precizat ministrul Mediului, potrivit Realitatea TV.

Reprezentanţele Registrului Auto Român din toată ţara au fost luate cu asalt de oamenii care vin să îşi înmatriculeze maşinile, speriaţi că va apărea o nouă taxă de mediu, transmite Realitatea TV.

„Toată lumea încearcă să îşi omologheze, că de la 1 se bagă taxa. Le e frică tuturor să rămână cu maşina neînmatriculată", spun oamenii.

„Din păcate, nu ne ajută cu nimic să stăm la cozi. În Germania, am făcut acolo în 15 minute faţă de aici stau o zi întreagă şi vin a doua zi să îl iau!", s-a plâns un şofer.

Numărul programărilor pentru revizii tehnice, pentru obţinerea certificatului de înmatriculare, a crescut şi cu 80% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. 60.000 de autovehicule sunt verificate lunar de RAR. Cele mai aglomerate centre sunt cele din Moldova, unde programări se mai pot face abia în februarie 2018. Îmbulzeală e şi în Capitală.

Ministrul Mediului anunţă că la nivelul Ministerului a fost constituit un grup ce va gândi măsuri pentru ca importul de maşini la mâna a doua să nu mai crească.

„Nu este vorba despre o nouă taxă. Aşa cum poluatorul plăteşte, pe această Directivă europeană, pe aceasta vom merge legat de emisii", spune ministrul Mediului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani