Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunț bombă de la BNR: se schimbă banii. Noi bancnote și monede în circulație din 1 ianuarie 2018

Anunț bombă de la BNR: se schimbă banii. Noi bancnote și monede în circulație din 1 ianuarie 2018

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Noi bancnote și monede vor fi puse în circulație de Banca Națională începând cu data de 1 ianuarie 2018! Anunțul a fost făcut astăzi de BNR.

BNR a anunțat azi, că începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării, în conformitate cu modificările legii privind stema țării și sigiliul statului.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de „1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în iulie 2016 legea care prevede modificarea stemei în sensul în care să fie repusă o coroană pe capul acvilei, aşa cum era stema României înainte de perioada comunistă.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan", se arată în articolul modificat din Legea privind stema ţării şi sigiliul statului.

Această variantă, cunoscută ca stema României Mari, a fost modificată odată cu instaurarea regimului comunist.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani