Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunț APIA: Termenul de depunere fără penalități a cererii unice pe 2016 se prelungește

Anunț APIA: Termenul de depunere fără penalități a cererii unice pe 2016 se prelungește

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Termenul de depunere fără penalități a cererii unice de plată pe anul 2016 se prelungește până pe 10 iunie, a anunțat, șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Florin Faur.

„Prin OMADR 817/2016 publicat în Monitorul Oficial, termenul de depunere fără penalități a cererii unice pe 2016 este 10 iunie 2016. După această dată fermierii mai pot depune cereri încă 25 de zile calendaristice, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Până azi dimineață au depus cereri 851.624 de fermieri", a precizat Faur.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat în data de 1 martie campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, iar în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, data limită pentru depunerea cererilor fără penalități era 16 mai. Ulterior, termenul a fost prelungit până pe 31 mai, conform unui ordin de ministru emis în baza unui regulament al Uniunii Europene.

Ordinul MADR 817/2016 aduce unele modificări și completări OMADR nr. 619/2015 care aprobă criteriile de eligibilitate, condițiile specifice și modul de implementare a schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020.

Printre cele mai importante modificări se află și stabilirea pentru anul 2016 a datei limită de depunere a cererilor unice de plată și a modificărilor la acestea, ca fiind data de 10 iunie. "Cererile unice de plată și modificările la acestea pot fi depuse și după data de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu penalități, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014. Solicitările depuse după această dată sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acordă nici un fel de plată sau de sprijin", precizează MADR.

De asemenea, modificările vizează introducerea unei prevederi care să permită fermierului diminuarea suprafeței solicitate pentru sprijinul cuplat la sămânța de cartof, în cererea unică de plată, pe baza documentelor emise de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor. Completarea prevederilor referitoare la actele în baza cărora funcționează persoanele juridice care nu sunt înregistrate la Oficiul Național pentru Registrul Comerțului, și prin care dovedesc să desfășoare activitate agricolă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani