Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ANM anunță vreme caniculară, dar și ploi pe arii extinse spre finele lunii iulie și începutul lunii august

ANM anunță vreme caniculară, dar și ploi pe arii extinse spre finele lunii iulie și începutul lunii august

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Regimul termic va continua să fie unul canicular în perioada următoare, însă episoadele cu precipitații pe arii extinse vor fi semnalate în intervalul 28 - 30 iulie, respectiv în zilele de 4 și 5 august, reiese din prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 27 iulie - 9 august.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor fi mai mari decât normele climatologice specifice perioadei și se vor situa, în medie, între 28 de grade în ultima zi a lunii iulie și 33-34 de grade în 29 iulie și din nou între 2 și 4 august. Pe arii restrânse, cel mai probabil în sudul regiunii, vor mai fi și zile caniculare. În ceea ce privește temperaturile nocturne, media acestora se va situa, în general, peste 16 grade în ambele săptămâni ale intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în zilele de 27, 30, 31 iulie și, din nou, în jurul datei de 4 august. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

La munte, vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a intervalului de referință, fiind estimate valori maxime, în medie, între 21 și 23 de grade în prima săptămână de prognoză. În a doua săptămână regimul termic diurn se va menține constant și se va caracteriza prin temperaturi ce se vor situa, în medie, în jurul valorii de 24 de grade. În cursul nopților, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 și 13 grade până la sfârșitul lunii iulie, iar în prima decadă din august vor fi minime nocturne de aproximativ 14 grade, în medie. Se vor semnala averse pe arii mai extinse pe 26, 27, 30 și 31 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză în fiecare zi sunt posibile ploi de scurtă durată, dar numai pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani