Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ALERTĂ CIBERNETICĂ! Oricine poate fi spionat! Experţii IT sunt uluiţi

ALERTĂ CIBERNETICĂ! Oricine poate fi spionat! Experţii IT sunt uluiţi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

O nouă dezvăluire arată că dacă folosești Go Keyboard, atunci datele personale și mai tot ce ai tastat folosind aplicația are șanse să fi ajuns în posesia altora, informează Playtech. Cu alte cuvinte nu mai avem nicio siguranţă în ceea ce priveşte datele personale.

Este îngrijorător ce au mai descoperit cercetătorii în securitate de la Adguard au descoperit că tastatura GO Keyboard, de pe Android, își spionează utilizatorii, dar și că aplicația folosește o tehnică interzisă pentru a descărca și rula cod dăunător. Partea cea mai rea este că ar putea fi până la 200 de milioane de utilizatori afectați, deoarece sunt două variante de GO Keyboard în magazinul Play, una cu 4,4 stele și alta cu 4,5 stele.

Mulți utilizatori sunt atrași de GO Keyboard deoarece oferă o mulțime de teme care mai de care mai colorate, dar și pentru că este una dintre aplicațiile timpurii de acest fel în cadrul Play Store. Aplicația menționează explicit că ”nu va colecta niciodată date personale”, dar chiar asta face, mai scrie sursa menţionată.

Aplicația transmite date despre contul de mail, despre limba telefonului, despre locație, despre tipul rețelei, dar și detalii despre telefon, cum ar fi modelul, dimensiunea ecranului și versiunea de Android.

Ion Cristoiu transmite din Rusia. Sfidare rusească fără precedent! Ostașii români căzuți la Stalingrad vor fi reînhumați fără onoruri militare

În plus, unele extensii pentru aplicație pot executa propriile coduri, fiind etichetate ca adware de majoritatea antivirușilor. Astfel, zeci de milioane de utilizatori sunt în pericol din cauza aplicațiilor, iar cercetătorii de la Adguard au luat deja legătura cu Google, pentru a informa compania cu privire la regulile pe care le încalcă aplicația de tastatură.

Dacă folosești tastatura GO Keyboard, ar fi bine să faci trecerea către alte aplicații de încredere, cum ar fi Gboard sau SwiftKey, mai scrie playtech.ro.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani