Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
A fost promulgată legea privind scutirea de la plata impozitelor în cazul clădirilor monumente istorice

A fost promulgată legea privind scutirea de la plata impozitelor în cazul clădirilor monumente istorice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe 3 noiembrie actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care prevede scutirea de la plata impozitelor pentru clădirile monumente istorice. Potrivit legii, vor fi scutite de la plata impozitelor clădirile şi suprafeţele de teren aferente care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de proprietar, şi care au faţada stradală şi principală renovată sau reabilitată, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice.

În cazul clădirilor de acest tip care nu au faţada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcţie de situaţia bugetului. De asemenea, consiliile locale vor putea decide şi reducerea impozitului pe suprafeţele neconstruite ale terenurilor în regim de monumente istorice, în funcţie de suprafaţa afectată şi de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziţia publicului pentru vizitare.

Propunerea legislativă de modificare a Codului fiscal a fost iniţiată de deputaţii UDMR Kelemen Hunor şi Marton Arpad. Sursa: administratie.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani