Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Datorez țigărilor timbrul meu vocal” Nici o lege anti-fumat nu o va lecui de viciu pe Delia

„Datorez țigărilor timbrul meu vocal” Nici o lege anti-fumat nu o va lecui de viciu pe Delia

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

De joi, 17 martie, fumatul va fi interzis în toate spațiile publice, atât în localuri, birouri, cât și instituții. În timp ce mulți se bucură de această lege, alții se declară total împotriva ei. Printre opozanți se numără și o sumedenie de vedete, care se arată chiar dispuse să facă sacrificii de dragul tutunului. Printre acestea se numără și Delia, o mare împătimită a țigărilor.

Delia Matache este una dintre artistele care nu numai că recunoaște că fumează foarte mult, dar susține că nu are de gând să renunțe la acest viciu. Mai mult, artista este convinsă că tutunul a ajutat-o extrem de mult în carieră. „Fumez destul de mult, dar asta nu m-a afectat până acum, ba chiar m-a ajutat. Timbrul meu vocal s-a îmbunătățit datorită tutunului. Pot să cânt orice. Îmi place enorm vocea mea ușor răgușită”, a declarat Delia, completând că nu va renunța la țigări.

Totuși, medicii o sfătuiesc nu doar să țină cont de ultimele prevederi, ci să aibă grijă de sănătatea ei. Cu toate că momentan se bucură că i s-a modificat timbrul vocal, iar asta o ajută în carieră, specialiștii susțin că, în timp, cântăreții dependenți de fumat, pot ajunge în situația de a-și pierde vocea sau de a-și îmbolnăvi grav corzile vocale. „Fumatul este un factor de risc important în menținerea sănătății corzilor vocale, atât în cazul fumătorilor activi, cât și în situația celor pasivi. Frecventarea spațiilor închise dedicate fumatului afectează corzile vocale”, scriu site-urile de specialitate. Se pare că această nouă lege vine totuși în ajutorul Deliei și al corzilor ei vocale. Artista își petrece majoritatea timpului în localurile patronate de soțul ei în Centrul Vechi al Capitalei, unde, începând de mâine nu se va mai putea fuma. Sursa: libertatea.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani