Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Alex Dima își implică fiica în proiecte civice: „Încerc să o pregătesc pentru adultul care va deveni”

Alex Dima își implică fiica în proiecte civice: „Încerc să o pregătesc pentru adultul care va deveni”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Dacă unii jurnaliști preferă să-și țină familia departe de subiectele pe care le abordează, Alex Dima încearcă să-i arate fiicei sale adevăratele probleme ale societății. Sara se implică activ în proiectele susținute de tatăl ei.

„Fiica mea a fost în MagiCamp. A stat și a făcut un fel de voluntariat în taberele lor, când era un pic mai micuță. Am fost la strâns de gunoi. Știe toate poveștile și bune, și rele pe care le fac și încerc să o fac să înțeleagă așa cum suntem și cum este realitatea. Adică să nu o șocheze nimic și să poată să meargă mai departe, aici, în România, pentru că, probabil, într-o bună zi se va duce și în altă parte și eu sper să se reîntoarcă aici și o pregătesc pentru viața de aici”, ne-a spus Alex Dima, motivând alegerea de a-i arăta fiicei sale de 12 ani adevăratele probleme, prin faptul că vrea să o pregătească pentru a deveni un adult responsabil.

„M-a întrebat cineva o dată când mă băteau gândurile să plec din țara asta, acum mulți ani, de ce vreau să fac asta și eu am zis că în primul rând pentru copilul meu. Era prințesa Marina Sturza care mi-a spus: Copiii nu văd griul din jurul lor. Și așa este. Dacă te uiți la un copil el se joacă în noroi, se joacă și cu o piatră. Oriunde l-ai lăsa el găsește ceva și se joacă. Eu acum încerc să o pregătesc pentru adultul care va deveni peste câțiva ani și sper să rămână aici și să ducă bătălia asta a noastră mai departe”. „Este destul de bine ancorată” Sara încearcă să le explice și colegilor de școală cât de importantă este schimbarea și încearcă să-i responsabilizeze.

„Are discuții și la școală și discutăm și despre oamenii din trafic, din parc. Acasă reciclăm, împărțim gunoiul pe două fracții, cu toate că cei de la salubritate vin și le pun într-o singură mașină, dar ea știe foarte bine că gunoiul uscat este într-o parte, cel umed în altă parte. Știe și despre păduri. A fost și în păduri care s-au tăiat, și în păduri virgine și a văzut pentru ce trebuie să luptăm. Nu-mi fac nici o problemă. Este destul de bine ancorată”, ne-a mai spus Dima.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani