Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Zece milioane de euro vor fi investiți de Socar Petroleum în Botoşani

Zece milioane de euro vor fi investiți de Socar Petroleum în Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Socar Petroleum a achiziţionat 90% din acţiunile firmei botoşănene Romtranspetrol, patronată de Iulian Berescu. Hamza Karimov, reprezentantul companiei Socar în România, a fost prezent, vineri, la Botoşani. Acesta a purtat discuţii, pe afacerea anului în Botoşani, cu Iulian Berescu şi cu primarul Cătălin Flutur.

Karimov a declarat că pentru început doreşte modernizarea a 15 benzinării, din care trei din Botoşani, iar celelalte din Suceava, Iaşi şi Neamţ. Ulterior, firma va construit alte aproape 300 de staţii în România, scrie botosaninews.

Una din condiţiile impuse de fostul patron, Iulian Berescu, care va fi responsabil cu dezvoltarea proiectului în România, este aceea ca sediul Socar Petrolem să fie la Botoşani. Urmează să se găsească şi locaţia pentru ridicarea acestuia. Această afacere va însemna în jur de 200 de locuri de muncă la Botoşani.

“Este important pentru Botoşani şi nu vreau să fac referire numai la ce se va întâmpla în următorii doi-trei-patru ani în România, dar şi în Botoşani. Este şi o preocupare a Primăriei municipiului Botoşani de a discuta, de a colabora, de a încuraja investiţiile private”, a spus primarul Cătălin Flutur.

“Acum un an am început discuţiile cu domnul Berescu. Între timp am obţinut o aprobare de către conducerea companiei ca să încheiem un contract cu una din cele mai mari firme de audit din lume. De la înfiinţarea companiei suntem la zi cu toate datoriile către stat. În cele din urmă, s-a luat decizia achiziţionării a 90% a Companiei Romtranspetrol. Am transmis conducerii companiei că este o regiune foarte importantă în acest moment pentru România, este o regiune în dezvoltare. Pentru noi a fost important Botoşaniul că este la graniţă cu Ucraina şi R. Moldova. Socar are deja un lanţ de benzinării în Ucraina şi decizia a fost să fie o intrare în România şi prin Botoşani”, a precizat Hamza Karimov

Pentru că această companie se implică şi social, reprezentanţii acesteia au anunţat intenţia de a derula o serie de proiecte sociale în Botoşani şi să înfiinţeze un Club Sportiv în Botoşani, care să aibă şi o echipă de handbal în prima divizie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani