Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tractoare-limuzină de 150.000 euro pe ogoarele din Botoşani

Tractoare-limuzină de 150.000 euro pe ogoarele din Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Deşi este greu de crezut, cele mai scumpe maşini din Botoşani nu circulă pe străzi, ci pe ogoare.

Fermierii din judeţ lucrează pământurile cu tractoare de 150.000 de euro. Acestea sunt produse în occident şi sunt ultimele apariţii pe piaţă, scrie botosaninews.

În judeţul Botoşani s-a investit în ultimii ani în utilaje performante de ultimă generaţie. Parcul vechi era foarte bun pentru vremea aceea, dar tehnologia avansează de la o zi la alta, iar fermierii români şi cei din Botoşani ţin pasul cu ea“, susţine directorul Direcţiei Agricole, Cristian Delibaş.

Climă, computer de bord şi perne de aer. Sunt doar trei dintre multiplele facilităţi de care dispun, astăzi, utilajele agriciole cu care unii dintre fermieri îşi lucrează pământurile. Cristian Andrici a beneficiat de o bursă de doi ani în Franţa şi a văzut acolo cum se face agricultura performantă. S-a întors acasă şi a încercat să pună în practică ceea ce a văzut în Ocicdent. În baza unui proiect cu finanţare externă, el şi-a cumpărat un tractor de peste 150.000 de euro, de 100 ori mai scump, dar şi mai performant decât maşina cu care se plimbă în fiecare zi. Cu tractorul de 500 de cai putere de care dispune, el poate arată tot terenul său, de circa 400 de hectare, în mai puţin de o săptămână.

În afară de confortul pe care îl oferă, are GPS, funcţii aduse în cabină. Are o comandă a comenzilor. I-arăţi o singură dată parcela, îi arăţi ce lucrări trebuie să îşi facă, apeşi pe un buton şi îţi face lucrările singur“, a declarat Andrici, care spune că tractorarele de ultimă generaţie au un consum scăzut de carburanţi şi o eficienţă mai mare.

În situaţia lui Cristi Andrici se află alţi câţiva zeci de fermieri din Botoşani, care se plimbă pe ogoare cu maşini de peste 100.000 de euro. Este vorba de oameni care deţin 500, 1.000 sau chiar 2.000 de hectare de teren şi care nu doar investesc, ci obţinut şi profituri importante.

În judeţul Botoşani, primele cinci ferme agricole în domeniul zootehnic au avut, anul trecut, profituri de sute de mii de lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani