Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ţigări de contrabandă ascunse printre cereale, descoperite în doua autocamioane de polițiștii de frontieră

Ţigări de contrabandă ascunse printre cereale, descoperite în doua autocamioane de polițiștii de frontieră

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în remorcile a două autocamioane care transportau cereale, aproximativ 21.760 de ţigarete, pe care doi fraţi, cetăţeni din R. Moldova intenţionau să le introducă ilegal în România.  

S-au prezentat astăzi, 25 noiembrie 2015, în jurul orei 12.00, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţenii moldoveni Adrian A. şi Viorel A., în vârstă de 38 respectiv 43 de ani, conducând câte un ansamblu auto, format din autocamion şi remorcă, înmatriculate în Republica Moldova. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau cereale (grâu) din R. Moldova pentru o societate comercială din judeţul Bacău.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două ansambluri auto, în urma cărora echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în cele două remorci, printre marfa transportată, 21.760 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 9.685 lei, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani