Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Startul unei noi serii de înscrieri pentru WiFi4EU gratuit. Lista localităților din județul Botoșani

Startul unei noi serii de înscrieri pentru WiFi4EU gratuit. Lista localităților din județul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Inscrierile pentru WiFi4EU încep de la 4 aprilie. Lista localitatilor din judetul Botosani si alte info utile de la Europe Direct.

În data de 4 aprilie 2019, ora 13:00 CET/14:00 EET, Comisia Europeană va da startul unei noi serii de înscrieri pentru WiFi4EU. Municipalitățile și grupurile de municipalități din UE interesate vor putea face acest lucru până în data de 5 aprilie 2019, ora 17:00 CET/ 18:00 EET.

Uniunea Europeană pune la dispoziție, în această etapă, 3.400 de vouchere în valoare de 15.000 EUR fiecare, pe care municipalitățile le pot folosi pentru a instala rețele Wi-Fi în spații publice, inclusiv în primării, biblioteci, muzee, parcuri și piețe.

Cuponul valoric WiFi4EU va acoperi echipamentul și costurile de instalare. Municipalitățile care primesc cupoane valorice ar trebui să plătească pentru conectivitate (abonamentul la internet) și pentru întreținerea echipamentului, astfel încât să ofere conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate pe o perioadă de cel puțin 3 ani.

Ce înseamnă concret?
Cuponul valoric WiFi4EU oferă fiecărei municipalități o sumă fixă, respectiv 15 000 EUR. Municipalitățile care primesc bonuri valorice vor selecta „spațiile publice” unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless). Cupoanele valorice WiFi4EU pot fi utilizate și pentru a finanța parțial un proiect cu o valoare mai mare.

Cuponul poate fi utilizat pentru a achiziționa echipamente noi și pentru a actualiza echipamentele vechi sau pentru a le înlocui cu modelele cele mai noi sau cele mai bune disponibile pe piață.

Selecția beneficiarilor se va face pe baza principiului „primul venit, primul servit”, garantându-se totodată faptul că toate statele membre pot beneficia de un număr minim de cupoane valorice.

Lista localităților din județul Botoșani înscrise până marți 2.04.2019 orele 17:45.

Albeşti (Botoşani)
Băluşeni
Broscăuţi
Călăraşi (Botoşani)
Copălău
Cordăreni
Cristineşti
Dângeni
Dobârceni
Hilişeu-Horia
Ibaneşti (Botoşani)
Lunca (Botoşani)
Manoleasa
Mihai Eminescu
Mihăileni (Botoşani)
Mileanca
Mitoc
Municipiul Botoşani
Municipiul Dorohoi
Nicşeni
Oraş Bucecea
Oraş Darabani
Oraş Ştefăneşti (Botoşani)
Păltiniş (Botoşani)
Pomârla
Răchiţi
Ştiubieni
Todireni
Truşeşti
Unţeni
Văculeşti
Vârfu Câmpului
Vlăsineşti


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani