Societatea SC MDP SERVICE SRL din Dorohoi, amendată de ITM

Societatea SC MDP SERVICE SRL din Dorohoi, amendată de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Botoşani, pornind de la obiectivele stabilite în Planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate în ziua de 25 iulie 2011, s-a efectuat un control la S.C. MDP SERVICE S.R.L. Dorohoi privind modul în care se respectă prevederile legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă pentru identificarea şi sancţionarea cazurilor de muncă nedeclarată şi a securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul societăţii.

I. În urma verificărilor  în domeniul relaţiilor de muncă s-au constatat următoarele:

1.La verificarea efectuată la Punctul de lucru al societăţii situat în Dorohoi, str. Dumbrava Roşie nr. 37 – 41, în data de 25.07.2011, orele 1035 – 1110 au fost identificate următoarele persoane care prestau activitate în interesul angajatorului, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii activităţii, după cum rezultă din fişele de identificare completate de persoanele respective, precum şi din  nota de relaţii dată de administratorul societăţii:

-PURICE CONSTANTIN  care a precizat că a început activitatea cu data de 01.07.2011;

-AXINTE  DOREL care prestează activitate în interesul angajatorului începând cu data de 10.07.2011.

2.Angajatorul nu a prezentat la solicitarea inspectorului de muncă evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat contrar prevederilor art. 119 din Codul Muncii.

3.Angajatorul nu a transmis la inspectorat Registrul general de evidenţă al salariaţilor cu datele specifice contractului individual de muncă încheiat cu IUREA COSTEL la data de 02.03.2011, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, acesta fiind transmis la data de 25.03.2011, contrar prevederilor art 4 (5) din H.G. nr. 161/2006

Pentru faptele reţinute în sarcina angajatorului de a primi la lucru pe Purice Constantin şi Axinte Dorel, fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă, fiind încălcate prevederile art. 16 (1) din Codul muncii, Legea nr. 53/2003, republicată, societatea  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de  20.000 lei.

S-au aplicat două Avertismente conform art. 9, 7 alin 2,3 din O.G. nr. 2/2001 pentru:

- neţinerea evidenţei orelor de muncă prestate de către salariaţii societăţii şi netransmiterea la inspectorat a Registrului general de evidenţă al salariaţilor cu datele specifice contractului individual de muncă  încheiat cu salariatul IUREA COSTEL.

 II. În urma verificărilor  în domeniul securităţii şi sănătăţii în  muncă s-au constatat următoarele deficienţe:

1.Lipsa evaluării riscurilor pe linie de securitate şi sănătate în muncă.

2.Lipsa planului de prevenire şi protecţie pe linie de securitate şi sănătate în muncă.

3.Nefinalizarea verificării rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ.

4.Lipsa evaluării riscurilor pentru acordarea echipamentelor individuale de protecţie funcţie de riscurile de linie de securitate şi sănătate în muncă.

5.Lipsă ecrane de protecţie la strunguri şi la polizor.

6.Neefectuarea examenului medical periodic care să fie efectuat de nu medic de medicina muncii şi să obţină Fişa de aptitudini.

7.Fişele de instruire pe linie de securitate şi sănătate în muncă sunt completate cu prevederile unor actele legislative abrogate, lipsind şi consemnarea altor mijloace de instruire.

Pentru neconformităţile constatate în domeniul securităţii  şi sănătaţii în muncă, societatea a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 4.000 lei.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Accident la Botoșani! Trei mașini s-au ciocnit în sensul giratoriu de lângă Maternitate

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.