Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ședință festivă la Instituția Prefectului Botoșani de Ziua Națională a României - FOTO

Ședință festivă la Instituția Prefectului Botoșani de Ziua Națională a României - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri au debutat, cu o ședință festivă la Instituția Prefectului Botoșani, în prezența oficialităților, a șefilor de instituții, la eveniment participând și parlamentari și primari din județ.

În deschiderea ședinței festive, imnul național a fost intonat de Corul Liceului Pedagogic "Nicolae Iorga", dirijor prof. Laurențiu Palade.

Prefectul Dan Șlincu a adresat un cuvânt dedicat sărbătorii. „La mulți ani României! La mulți ani nouă, celor care locuim în ea, la mulți ani tuturor românilor care trăiesc peste granițele țării și la mulți ani românilor care se află pe drumul de întoarcere spre casă. Astăzi trăimm o zi cu totul specială, unică în viața noastră. În urmă cu 100 de ani românii care vorbeau aceeași limbă s-au strâns într-o țară, una singură. În urmă cu 100 de ani, românii își îndeplineau cel mai mare vis: Unirea. La 100 de ani distanță nu mai suntem aceeași, nu mai trăim între aceleași granițe, dar visul lor, al bunicilor și al străbunicilor noștri, trebuie să meargă mai departe. Și putem să facem acest lucru în fiecare zi, cu fiecare lucru mic, dar bun, pe care trebuie să îl facem pentru țara noastră, pentru noi. Trebuie să ne pese! Trebuie să ne pese de omul care cerșește pe stradă, de bolnavi, de copiii orfani. Trebuie să ne pese de noi. Să fim uniți și să nu economisim din fapte bune și din vorbe bune. Să nu lăsăm ura să ne întunece sufletul și să stăm împreună drepți, mândri și onești. Așa îi vom onora și îi vom respecta pe românii de la 1918 și așa le vom prețui sacrificiul de pe câmpul de luptă și încăpățânarea de a-și duce la îndeplinire visul: Unirea".


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani