Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
S-a încheiat cea de-a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

S-a încheiat cea de-a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În perioada 22 – 24 iunie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din nordul Republicii Moldova.

Festivitatea de deschidere a avut loc la Consiliul Județean Neamț, cu participarea domnului secretar de stat MRP Veaceslav Șaramet, a domnului secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Remus Munteanu, a domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Ion Asaftei, a domnului consilier al președintelui Consiliului Județean, Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș și a domnului consilier județean, Marius Nechita. Prima zi a continuat cu vizita la Muzeul Memorial „Ion Creangă” și la Cetatea Neamțului.

A doua zi a debutat cu vizita la Mănăstirea Agapia, urmată de turul la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani și la casa Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești. Astfel, ziua de 23 iunie s-a încheiat cu momente de relaxare la Lacul cu Nuferi din apropierea ultimului obiectiv vizitat de cei 50 de participanți.

Ultima zi a programului pregătit de MRP a debutat cu evenimentul desfășurat la Instituția Prefectului din Botoșani, unde participanții au fost primiți de către doamna subprefect Daniela Lozneanu, de către domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Dorin Birta și de către doamna director al Memorialului Ipoteşti Ala Sainenco. Până la finalul zilei, au mai fost vizitate Mănăstirea Popăuți și Casa Memorială „Nicolae Iorga”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani