Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primar din Botoșani ajuns în stare gravă la spital după ce i-a explodat un cazan de țuică în față

Primar din Botoșani ajuns în stare gravă la spital după ce i-a explodat un cazan de țuică în față

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Un primar din județul Botoșani a ajuns în stare gravă la spital după ce, vineri seară, un cazan artizanal de făcut țuică i-a explodat în față. Este vorba de primarul comunei Corni, Dorel Dorneanu, cel care a suferit arsuri grave după ce recipientul cu lichid fierbinte i-a sărit pe corp.

Primarul, în vârstă de 65 de ani, făcea țuică în gospodăria sa din Corni, însă, la un moment dat, rachiul care ieșea din cazan, care are o alcoolemie ridicată, s-a aprins. Imediat, cazanul a explodat cu o flacără puternică.

Potrivit martorilor, recipientul greu a fost proiectat de suflul exploziei și l-a lovit pe primar în umăr, după care conținutul cazanului s-a aprins, cuprinzându-i membrele și pieptul acestuia. Flacăra a fost stinsă repede, însă l-a afectat grav pe acesta, iar familia primarului a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La fața locului a fost trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, cadrele medicale ajungând la locuința acestuia pentru a-i acorda primul ajutor.

După ce a fost stabilizat de către medicul SMURD, primarul comunei Corni a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, starea acestuia fiind tot mai gravă, din cauza arsurilor suferite. Flacăra i-a cuprins toracele, abdomenul, mâinile, picioarele și chiar tălpile, din fericire, căile aeriene nefiind afectate. Primarul a ajuns în serviciul UPU cu arsuri de gradele III și IV pe aproximativ 50% din corp, precum și un traumatism la nivelul umărului drept, în urma suflului exploziei.

Din cauza arsurilor severe suferite de acesta, cadrele medicale au încercat imediat să obțină transferul într-un spital cu secție destinată marilor arși, însă pe parcursul nopții nu s-a reușit transferul primarului în nicio unitate specializată, București, Iași, Timișoara și Brașov fiind ocupate. Acesta a fost internat pe secția de reanimare a Spitalului Județean de Urgență Botoșani, starea lui fiind una gravă. Sursa: botosaninews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani