Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Piața Revoluției a răsunat de joc și cântec ! Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din Străbuni, din Oameni Buni”

Piața Revoluției a răsunat de joc și cântec ! Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din Străbuni, din Oameni Buni”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Sute de botoșăneni de toate vârstele s-au adunat în astăzi, 19 decembrie 2015, în Piața Revoluției și au privit spectacolul oferit de formațiile venite din toate părțile județului, cât și Maramureș, Bacău, Bistrița sau Constanța.

Evenimentul a început în jurul orei 13.00, iar pe scenă au urcat rând pe rând formații din localitățile: Avrămeni, Lunca, Călărași, Oneaga, Alba-Hudești, Sarafinești-Corni, Cotu-Copălău, Păltiniș, Ibănești, Hilișeu-Horia.

Duminică, 20 decembrie, de la ora 10.00, va incepe Parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă, pe traseul: Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național A.T. Laurian- Bazar – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției, urmată de spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri din județ și din țară, începând cu ora 11.00.

Vor prezenta spectacole de datini și obiceiuri de iarnă formațiile invitate din: Constanța - Mereni, Maramureș - Săcălășeni, Bistrița - Plaiurile Bârgăului, Suceava - Preutești, Bistrița - Doruri Bistrițene, Bacău - Dofteana, R. Moldova – Pelinia - Drochia, și din județul Botoșani – Broscăuți, Cîndești, Hlipiceni, Tudora, Lozna, Vf. Câmpului, Vorona, Vlăsinești, Flămânzi, Costești - Răchiți, Durnești, Negreni - Știubieni, Cristești.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani