Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Paul Pavăl, vicepreședinte CJ: „Nu mi se pare normal controlul dispus de Florin Țurcanu”

Paul Pavăl, vicepreședinte CJ: „Nu mi se pare normal controlul dispus de Florin Țurcanu”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Vicepreședintele Paul Pavăl a catalogat ca fiind anormală măsura dispusă de președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, referitoare la efectuarea supunerii sale unor verificări efectuate de către o comisie formată din angajaţi ai CJ.

Acesta spus că nu există procedură pentru o astfel de verificare și a mai precizat ca, în ceea ce îl privește, s-ar putea ca surprizele în urma verificărilor să fie neplăcute, spunând că deși are drept de semăntură pe toate documentele, nu toate ajung pe masa sa.

„Aştept să văd rezultatele. Nu mi se pare normal şi s-ar putea să nu fie mulţumiţi de rezultate, s-ar putea să aibă surprize. Eu le-am spus, atât timp cât nu trec toate hârtiile pe la mine şi ei ştiu foarte bine că nu trec toate hârtiile, de la unităţile subordonate, eu ce să comentez? Eu abia aştept rezultatele controlului să văd ce indicatori, în baza a ce fac aceştia controlul? Oamenii ăia sunt undeva la mijloc acum. Eu nu am nimic de ascuns, asta este, să-şi facă treaba auditul. Dacă asta este treaba lor… Nu există procedură pentru aşa ceva, asta am întrebat şi eu. În baza cărei proceduri, cu ce indicatori, cum poate fi cuantificată activitatea vicepreşedintelui? În primul rând nu avem un contract de muncă, avem mandat, asta este. Consilierii te aleg, consilierii te revocă, salut, la revedere", a declarat Paul Pavăl.

Ordinul de serviciu dat de președintele Consiliului Județean, care a cerut verificarea activității celor doi vicepreședinți ai instituției și a administratorului public al județului, l-a deranjat pe vicepreședintele Gheorghe Sorescu.

Acesta a spus că până acum a avut credința că munca la Consiliul Județean se face în echipă, cu profesonalism, și că fiecare are încredere deplină în ceea ce face celălalt.

„Am avut credința că lucrăm profesionist, că lucrăm în echipă și că avem încredere deplină în ceea ce facem. Ordinul de serviciu al președintelui prin care îmi este verificată activitatea în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean de către salariați din cadrul instituției nu o să îl comentez, dar pot să spun că pentru anul 2012 există un raport al Curții de Conturi care verifică activitatea Consiliului și implicit și atribuțiile delegate pe care le-am avut asta ca să simplific și să ușurez activitatea colegilor de serviciu care mă verifică", a spus Gheorghe Sorescu.

Acesta a mai spus că măsura dispusă de președintele Consiliului Județean îl determină ca de astăzi să aibă o altă atitudine și o altă abordare.

Mă aflu într-o situație inedită, nouă, care impune de la această dată să am o altă atitudine și abordare a ceea ce fac", a conchis Sorescu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani