Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Omul de afaceri Constantin Codreanu a devenit preot în biserica pe care a ctitorit-o

Omul de afaceri Constantin Codreanu a devenit preot în biserica pe care a ctitorit-o

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Mănăstirea Codreanu de la Oituz a fost sfinţită duminică de ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, tot atunci omul de afaceri fiind hironit preot

Are 65 de ani şi afacerile lui sunt cunoscute în toate judeţele Moldovei! A renunţat la funcţie şi a rămas doar cu acţiunile, a făcut facultatea de teologie şi a obţinut şi un doctorat. Şi ca să fie şi mai liniştit, şi-a construit propria biserică, unde a fost hirotonit preot. Constantin Codreanu (65 de ani, originar din Botoşani), fostul manager al companiei de transport Transbus Codreanu, a fost hirotonit preot şi va sluji la impunătoarea Mănăstire Codreanu, de la Oituz, realizată exclusiv din banii obţinuţi din afacerile sale. Preotul Constantin Codreanu este doctor în teologie şi s-a pensionat de curând din compania pe care o conducea, informează Adevărul de Bacău

Peste o mie de oameni au participat duminică, 20 septembrie, la slujba de târnosire (sfinţire) a Mănăstirii Codreanu, realizată exclusiv din banii familiei Codreanu, care deţine compania de transport călători Transbus Codreanu. Lăcaşul de cult de la Oituz a fost ridicat în patru ani şi este considerat unul dintre cele mai impunătoare, care au fost ridicate în ultima perioada în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

La sfinţirea Mănăstirii Codreanu, care are hram "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul" au participat arhiepiscopul IPS Ioachim Băcăuanul, protopopul Constantin Alupei, de la Oneşti, zeci de preoţi, dar şi peste o mie de credincioşi, veniţi din judeţele apropiate şi Braşov. Constantin Codreanu a evitat să ofere o estimare a costurilor cu biserica nou construită la Oituz, considerată de mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, o adevărată bijuterie. "Am început construirea ei în urmă cu patru ani. Nu am făcut însă o socoteală a costurilor. Am făcut totul din dragoste faţă de Dumnezeu şi credinţa ortodoxă. De curând am ieşit la pensie de la firma Transbus Codreanu, am lăsat să se ocupe de ea alte persoane. Am rămas doar acţionar", a declarat, pentru Adevărul preotul Constantin Codreanu, care vrea să-şi aloce timpul rămas din viaţă slujirii în mănăstirea pe care a ctitorit-o.

Preotul Codreanu (originar din Dorohoi) este pasionat de teologie de o viaţă întreagă, dar de 15 ani este slujitor. A făcut facultatea de teologie, apoi doctoratul şi până pe 20 septembrie a fost diacon.

Constantin Codreanu a avut afaceri şi în judeţul Botoşani. Firma Transbus Codreanu are sediul în Iaşi, în faţa Gării, unde se află "Autogara Codreanu". Firma a fost înfiinţată în 2003. În ultimii doi ani a avut un profit constant, declarat în jurul a peste 300 de mii de lei şi 14-15 angajaţi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani