Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Încă un liceu din județ împânzit de polițiști. Obiectivul principal consumul de droguri

Încă un liceu din județ împânzit de polițiști. Obiectivul principal consumul de droguri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani și ai Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, joi 1 noiembrie 2018, au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Liceului Teoretic Dr. Mihai Ciucă Săveni.

Unul dintre subiectele dezbătute s-a referit la siguranţa pe internet. Tinerii au primit recomandări referitoare la protejarea datelor personale, a parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe diverse site-uri de socializare, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi nu în cele din urmă, anunţarea acestor incidente.

De asemenea, ei au primit informaţii cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber departe de tentaţia etnobotanicelor.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție le-au adus în atenţie tinerilor informații referitoare la infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, consecințele corupției, cu accent pe necesitatea adoptării unui comportament integru.
Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor trei instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017.

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului derulat de Inspectoratului de Poliţie Judeţean împreună cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani