Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Imagini de groază după explozia din Primăverii. Întrunire de urgență a CJSU. Vezi ce măsuri au luat autoritățile - FOTO

Imagini de groază după explozia din Primăverii. Întrunire de urgență a CJSU. Vezi ce măsuri au luat autoritățile - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Astăzi, putin inainte de ora 14.00, s-a produs o explozie care nu a fost urmata de un incendiu, într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de pe strada Primăverii din municipiului Botoșani.

La fata locului s-au deplasat șapte echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani și Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă și cinci ambulanțe. Cinci persoane, printre care și un copil de 11 ani, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Patru dintre victime locuiesc în blocul unde s-a produs explozia. Proprietarul apartamentului unde avut loc evenimentul a suferit arsuri pe 40 - 50% din suprafața corpului, este intubat si urmeaza sa fie transferat la un spital de specialitate din capitală. Celelalte victime sunt in stare stabilă.

Pompierii au evacuat preventiv alti 21 de locatari. La ora 16.00, la Instituția Prefectului Judetul Botoșani a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani, la care au participat si reprezentați ai Primăriei Municipiului Botoșani, pentru a analiza consecințele evenimentului si a stabili măsurile de protecție a populatiei afecatate și de pază a bunurilor din blocul unde a avut loc evenimentul.

În acest moment, nu se impune asigurarea unui spațiu de cazare întrucât locatarii au afirmat că vor locui la rude. Presedintele CJSU Botosani, prefectul Dan Constantin Slincu, a dispus ca echipaje mixte ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani si ale Politiei Locale sa asigure paza bunurilor din blocul afectat, precum și luarea tuturor măsurilor pentru înlăturarea elementelor de construcție care nu prezinta singuranta. Reprezentanții Inspectoratului Judetean in Construcții Botosani verifică starea apartamentelor pentru a stabili dacă acestea mai pot fi utilizate, urmând ca în cel mai scurt timp sa se efectueze o expertiză tehnică de către un expert tehnic atestat care va stabili modalitatea de consolidare a imobilului.

Reprezentanți ai ISU Botosani, IPJ Botoșani și ai furnizorului de gaze naturale efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a evenimentului.

Cinci echipaje de la Inspectoratul de Politie Judetean Botoșani s-au deplasati la fata locului, au restrictionat partial traficul si au dirijat autovehiculele pe rute ocolitoare.

Încă o persoana s-a prezentat, în această seara, la spital acuzând dureri la una dintre mâini. Este vorba de un tânăr de 21 ani care susține că în momentul exploziei trecea prin zonă si a fost lovit de o piatră.

UPDATE: In prezent se permite accesul locatarilor insotiti de jandarmi la locuintele din scara afectata, dar, la lasarea intunericului, acestea vor fi sigilate. Din acel moment, 5 jandarmi si 2 politisti locali vor asigura masuri de ordine si paza la cele 2 intrari din scara afectata.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani