Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Har și binecuvântare la Biserica „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din comuna Ibănești - FOTO

Har și binecuvântare la Biserica „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din comuna Ibănești - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Luni, 17 noiembrie 2014, la Biserica Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din comuna Ibănești, a avut loc conferința de toamnă a preoților din Protopopiatul Dorohoi, cu binecuvântarea și prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tema conferinței, intitulată „Sfinții Martiri Brâncoveni” se încadrează în evenimentele dedicate Anului comemorativ al Sf. Constantin Vodă Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi. După ceremonia de întâmpinare a Înaltului Ierarh, de către părintele Protopop Stelian Ciurciun, preotul paroh Mihai Ștefan Bogdan și dl. Primar ing. Romică Magopeț, a urmat Sfânta Liturghie arhierească la care a participat un sobor de 14 preoți și numeroși credincioși.

Tema întâlnirii a fost susținută de preotul Foca Mihai Claudiu de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Dumbrăvița, la conferință participând un număr de 96 de preoți. Printre invitații speciali s-au numărat: părintele Protopop al Protopopiatului Dorohoi Stelian Ciurciun, pr.misionar Petru Fercal, pr. Consilier Bogdan Frăsilă de la Mitropolia Iași, pr. Director al Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, Muha Constantin și mulți alții.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a nuanțat: „Domnitorul Martir Constantin Brâncoveanu a fost un om cu credință puternică în Dumnezeu. Nici puterea, nici bogăția, nici bucuriile multe, realizările de excepție, nu l-au făcut să se încreadă în el, ci în Domnul Hristos care a spus: „Fără de Mine nu puteți face nimic.” Acest diamant neprețuit, numit Brâncoveanu a fost un iubitor de Biserică și de carte, de învățătură conștientizând faptul că un om, fie el bogat sau mai puțin bogat, cu putere multă în lume sau om obișnuit, dacă nu are această dublă hrană, Biserica și Cartea Sfântă, nu poate să ajungă nicăieri (...) Să aveți forță și voință de a merge pe calea Bisericii, de a vă urma păstorii întru cele ale credinței. Dumnezeu să vă dăruiască har, pace și binecuvântare!”

În cuvântul rostit de preacucernicul părinte paroh Mihai Bogdan Ștefan a mulțumit Înat Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru că i-a binecuvântat cu prezența, preoților slujitori și credincioșilor: „Astăzi a fost o zi binecuvântată, memorabilă, care va rămâne scrisă cu litere mari în istoria bisericii noastre. A fost o acțiune reușită, unică care a adus multă bucurie în sufletele noastre. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru că a fost alături de noi și tuturor preoților slujitori, pentru că au făcut această zi să fie una deosebită, frumoasă, luminoasă, plină de har și de binecuvântare.”

Conferința s-a terminat cu o agapă frățească la care au participat toți cei prezenți.

Întrebat ulterior, primarul comunei Ibănești, domnul ing. Romică Magopeț a ținut să precizeze următoarele: „Apreciez activitatea de astăzi cafiind una deosebit de importantă pentru comunitatea locală, o acțiune plină de har, dumnezeire și învățătură. Personal apreciez activitatea asemănându-o cu slujba de Înviere. Este esențial să înțelegem că sunt lucruri pentru care muncim, pentru care ne sacrificăm și pentru care chiar ne dăm viața și care se dovedesc ulterior că sunt efemere. Lucrurile care contează cu adevărat în viață sunt Credința și Familia. Familia pentru că este cel mai important lucru care a fost dat de Dumnezeu aici pe pământ, iar Credința pentru că este o virtute. Dar nu este una oarecare. Ea este fundamentul tuturor virtuților. Credința dă valoare omului, omul fără credință neavând niciun rost, credința fiind singura cale către Dumnezeu. Mesajul meu către oameni este: Să nu ne pierdem credința, pentru că ne pierdem calea. Să fiți binecuvântați!”

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Loviștea” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, iar pentru credincioşi a fost un prilej de întărire în credinţă şi de integrare reală în viaţa Bisericii.

Vă mulțumim.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani