Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Firma botoșăneană Victor Construct se judecă cu Primăria Iaşi pentru o afacere de trei milioane de euro

Firma botoșăneană Victor Construct se judecă cu Primăria Iaşi pentru o afacere de trei milioane de euro

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Unul dintre cei mai importanti constructori din Botosani l-a adus pe primarul Gheorghe Nichita in instanta pentru nereguli la o licitatie de milioane de euro. Acesta considera ca modul de atribuire a contractelor la licitatiile pe fonduri europene, derulate de municipalitatea ieseana, este unul fraudulos. Astazi, instanta va da verdictul. Primaria a mai fost sanctionata in trecut pentru acelasi mod de "operare".

Nicio licitatie fara smenuri! Aceasta pare sa fie regula de aur in primaria condusa de Gheorghe Nichita. Fondurile europene au ajuns o adevarata "vaca de muls" pentru sefii din Primarie, suspiciunile de aranjare a licitatiilor neocolind aproape nicio procedura de licitatie, fie ca este vorba de fonduri europene sau de bani de la bugetul local. Desi ar fi trebuit sa inceapa de anul trecut, amenajarea Muzeului Municipal a ajuns sa fie decisa in instanta. Potul de circa 3 milioane de euro a atras patru ofertanti, unul dintre acestia contestand jocurile de culise care l-au scos din carti. Acesta s-a plans atat in instanta, cat si la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor.

Finantat cu fonduri europene, proiectul de reabilitare a conacului Burchi-Zmeu, de langa Universitatea Petre Andrei, are un buget estimat de circa 13 milioane de lei fara TVA. Ofertele primite de Primarie oscileaza intre 7 si 10 milioane de lei, fara TVA. Intre cele patru oferte venite de la constructori din Iasi s-a strecurat si o oferta din Botosani, de la cea mai importanta firma de constructii din judetul vecin. "In ordine crescatoare, ofertele sunt de 7,1 milioane lei - Asocierea SC Grup Constructii Est SA & Sc Tehnoterm SRL Iasi, 7,7 milioane lei - SC Conest SA Iasi, 8.2 milioane de lei - SC Victor Construct SRL Botosani, 8,4 milioane de lei - SC Iasicon SA Iasi, respectiv 9,9 milioane lei - Asocierea SC Constructii UNU SA & SC Incom SA Iasi", au transmis reprezentantii municipalitatii iesene.

Victor Mihalachi, sponsorul echipei de fotbal FC Botosani, patronul celei mai importante firme de constructii din judetul vecin, Victor Construct, considera ca nedeclararea ofertei sale drept castigatoare la licitatia pentru reabilitarea conacului Burchi-Zmeu, viitorul sediu al Muzeului Municipal, ar fi ilegala. Contestatiile depuse la CNSC anul trecut i-au dat dreptate, institutia dispunand reanalizarea ofertelor. Cei din Primaria Iasi au ramas insa neinduplecati de verdictul CNSC, trimitandu-l din nou la plimbare pe Mihalachi, acesta ajungand pana la urma sa-si caute dreptatea in instanta. Cei de la Victor Construct sustin ca primarul vrea sa incheie un nou contract pe ochi frumosi.

"Licitatia e deocamdata blocata. Luni (astazi - n.r.) asteptam pronuntarea celor de la Curtea de Apel Iasi, ca urmare a unei plangeri depuse de Victor Construct. Primul termen a fost pe 10 ianuarie. Procedura a fost lansata pe 23 iunie 2013, s-au deschis ofertele in septembrie si din octombrie au aparut o serie de contestatii. Primaria a fost obligata sa reanalizeze ofertele. S-a mai depus o contestatie la CNSC, pe aceeasi tematica, analizarea ei fiind blocata pana la pronuntarea instantei pe aceasta problema. Daca verdictul va fi in favoarea noastra, lucrarile vor incepe in aceasta primavara", a declarat Mihai Pricop, seful Biroului Programe de Finantare a Societatii Civile a municipalitatii. "Deocamdata, nu va pot da detalii despre aceasta licitatie. Asteptam verdictul instantei", a declarat Victor Brand, reprezentant al firmei botosanene.

Sursă: bzi.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani