Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Eroii comemoraţi la Şcolile Rădăuţi-Prut, Miorcani şi Rediu - FOTO

Eroii comemoraţi la Şcolile Rădăuţi-Prut, Miorcani şi Rediu - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Cinste lor, cinste eroilor care, pentru păstrarea integrităţii teritoriale a scumpei noastre ţări, au plătit cu preţul vieţii lor.

Dar, iată că, jertfa lor nu a fost în zadar şi, drept recunoştinţă, elevii şcolilor Rădăuţi-Prut, Miorcani şi Rediu au înălţat poeme şi cântece spre cinstea şi recunoştinţa eroilor neamului românesc. Ziua eroilor este cu atât mai emoţionantă cu cât ea este sărbătorită în ziua sfântă a Înălţării Domnului.

La Rădăuţi-Prut ceremonia s-a desfăşurat la monumentul eroilor din cimitirul satului, un monument reconstruit în întregime prin dărnicia şi dragostea faţă de eroii neamului de către domnul Constantin Ciubotaru, fiu al satului, stabilit în judeţul Galaţi. Preotul satului, Rumega Costel, a ţinut o slujbă de pomenire emoţionantă iar elevii, coordonaţi de cadrele didactice Covaş Simona, Neamţu Valentina şi Negru Ancuţa au recitat şi cântat cântece patriotice şi au depus flori la monumentul eroilor.

La Miorcani activitatea a avut loc la monumentul eroilor din curtea bisericii la care au participat elevi, cadre didactice, părinţi. Preotul satului Miorcani, Remus Hruşcă a ţinut o slujbă de pomenire în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. Îmbrăcaţi în straie populare, cu steaguri şi flori şi coordonaţi de către cadrele didactice Căruceriu Loredana, Creţu Gabriela şi Purice Cristina, elevii au susţinut un frumos şi emoţionant program de poezii şi cântece şi au depus flori şi o coroana la monumentul eroilor.

La Rediu preşcolarii coordonaţi de doamna educatoare Lador Cristina şi elevii claselor 0-III coordonaţi de cadrele didactice Puşcaşu Mihaela şi Matei Popescu Luminiţa au adus omagiu eroilor neamului la monumentul eroilor din curtea şcolii.

Menţionăm că în această zi sfântă copiii claselor V – VIII de la şcoala Rădăuţi-Prut, sub îndrumarea doamnei prof. de limba română Covaş Simona, au reuşit să realizeze şi activitatea de strangere de donaţii din cadrul proiectului „Dăruind vei fi mai bun,, adunând o sumă de bani pe care au donat-o bisericii satului.

Cinste lor, cinste elevilor din Rădăuţi-Prut, Miorcani şi Rediu pentru că-şi cinstesc eroii şi istoria, deoarece „cine nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii” - Nicolae Iorga. Consilier educativ, prof. Ceică Cristina Luminiţa


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani