Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Era să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unui coș de fum necurățat

Era să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unui coș de fum necurățat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

A vrut să-şi încălzească locuinţa şi a făcut focul, dar nu s-a asigurat că are coşul de fum curăţat de funingine. Această neglijenţă era să o lase pe o femeie din Drăguşeni fără acoperiş deasupra capului.

Evenimentul s-a produs în noaptea de 23 spre 24 noiembrie.

Pompierii din Săveni au stins incendiu înainte ca flăcările să se extindă la întregul imobil. Au fost salvate bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani în sezonul rece şi nu numai.  

Cele mai multe evenimente ar putea fi prevenite dacă s-ar respecta o serie de reguli şi măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor. De aceea este bine de ştiut că sobele folosite pentru încălzit pe timp de iarnă şi cele folosite pentru preparatul hranei, trebuie să aibă coşuri pentru evacuarea fumului executate din cărămidă pe fundaţie proprie.

La trecerea prin planşeele executate din lemn sau alte materiale combustibile, pereţii coşului de evacuare trebuie să asigure protecţia termică faţă de acestea. Coşurile, indiferent de construcţia lor, trebuie curăţate de zgură o dată la cel mult două luni de funcţionare.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani