Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Educație rutieră a polițiștilor la trei unități de învățământ din Botoșani

Educație rutieră a polițiștilor la trei unități de învățământ din Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Siguranţa rutieră reprezintă o prioritate naţională a Poliţiei Române. În acest context, reducerea gradului de victimizare a minorilor prin accidente rutiere rămâne o preocupare permanentă a poliţiştilor botoşăneni.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere cu victime minori rămân traversarea neregulamentară sau joaca pe partea carosabilă.

În această săptămână, poliţiştii rutieri s-au întâlnit cu peste 200 de copii, preşcolari şi elevi ai unor unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani (Grădiniţa nr. 23, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, Şcoala Generală nr. 12 Botoşani).

Scopul activităţilor a fost acela de a le fi transmis copiilor „ABC” – ul normelor rutiere pe care trebuie să le urmeze atunci când se deplasează pe stradă, ca pietoni.

În egală măsură, a făcut obiectul discuţiilor şi comportamentul pe care copiii trebuie să-l adopte atunci când sunt pasageri în autoturisme sau mijloace de transport în comun.

Elevilor le-au fost prezentate materiale video cu recomandări şi teme de educaţie rutieră, discuţiile aplicate având caracter interactiv; copiii nu au ezitat să le adreseze poliţiştilor întrebări despre cum ar trebui să se comporte ca pietoni, în diverse situaţii sau despre locurile în care au voie să se joace, iar la final au ieşit împreună în locurile circulate, din zona şcolilor, pentru a aplica practic lucrurile învăţate.
 
Activităţile de prevenire desfăşurate de poliţiştii rutieri vor continua şi în săptămâna 16 – 22 noiembrie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani