Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Drum și pășuni inundate la Hilișeu-Horia după revărsarea apelor. Județul Botoşani se află sub cod galben - FOTO

Drum și pășuni inundate la Hilișeu-Horia după revărsarea apelor. Județul Botoşani se află sub cod galben - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Drumul de acces spre cătunul Balaban, din comuna Hiliseu Horia a fost inundat pe o lungime de cca 100 de metri ca urmare a revarsarii afluentilor râului Jijia, paraurile Martin si Tiganului.

Cele 101 gospodării un care locuiesc 178 de persoane din care 32 copii nu sunt in pericol de a fi inundate. Pentru traversarea drumului inundat se foloseste cu ajutorul un tractor pus la dispoziție prin grija Primăriei Hiliseu-Horia. Totodată, magazinul din cătun a fost aprovizionat tot cu ajutorul acestui utilaj. Au mai fost inundate 70 de hectare de pășune și 50 de hectare de cereale. O echipă mixtă formată din pompieri militari si voluntari, polițiști, specialiști ai Sistemului de Gospodărire a Apelor si ai Primăriei Hiliseu Horia sunt la fața locului pentru a acorda sprijin populației. Pentru efectuarea unei analize, la fața locului s-au deplasat inspectorul sef al ISU Botoșani, dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, reprezentantul Institutiei Prefectului Județul Botoșani, David Salgau Anitei si directorul SGA Botoșani, Mihai Arosoaie, însoțiți de primarul si viceprimarul comunei, Ion Butnaru, respectiv Mihai Constantin Maxim. De asemenea, si celelalte cursuri de apa aflate sub incidența Codului Galben de inundații din judet sunt monitorizate permanent de către pompieri și autoritățile cu rol in gestionarea acestor fenomene.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Hiliseu Horia se va întruni intr-o sedinta extraordinara pentru a stabili măsurile necesare sprijinirii populației.

IFrame


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani