Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Două familii din județul Botoșani păgubite de foc noaptea trecută

Două familii din județul Botoșani păgubite de foc noaptea trecută

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Două familii din satul Berza, comuna Santa Mare și Dimăcheni, au fost păgubite de foc de 4.000 de lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în incendiile produse în locuinţele lor, in ultimele 12 ore.

Familia din Dimăcheni a rămas fără bucătăria de vară și adăpostul de animale după ce anexele s-au aprins ca urmare a producerii unui scurtcircuit electric.

La Berza, în urma incendiului generat, cel mai probabil, de o sobă supraîncălzită, a ars o parte din tavanul din lemn al unei camere.

Pentru stingerea celor două incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 18 pompieri militari și voluntari. Valoarea bunurilor salvate se ridică la cca. 60.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

- nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură  ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea  acestora atunci când sunt uzate;
- nu supraîncălziţi sobele sau alte moijloace de încălzire.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani