Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Depozit de lemne distrus, parțial, într-un incendiu! Pagube de peste 30 mii lei

Depozit de lemne distrus, parțial, într-un incendiu! Pagube de peste 30 mii lei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Peste 40 de pompieri militari, voluntari, dar şi cetăţeni, au acţionat, în această dimineaţă, cu cinci autospeciale, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de lemne de pe raza localităţii Oneaga, comuna Cristeşti.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin după ora 03.00.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o cantitate foarte mare de material lemnos (dulapi, lătunoaie, cherestea, lemne foc), o hală de producţie, construită din lemn, precum şi utilajele şi maşinile electrice folosite în procesul de producţie. Flăcările înalte de cca. 10 metri puteau fi observate de la câţiva kilometri distanţă. Totodată, exista pericol de propagare a flăcărilor la întregul depozit de lemne şi la două gospodării din imediata vecinătate.  

Pentru stingerea incendiului, îndepărtarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de opt ore.

Intervenţia a fost extrem de dificilă, având în vedere că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile, suprafaţa mare incendiată, rafalele de vânt, dar şi lipsa surselor de apă în apropiere motiv pentru care realimentarea autospecialelor s-a făcut de la cca. şapte km distanţă.

Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze bunuri materiale în valoare de aproximativ 381.000 lei. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la cca. 33.000 lei.

Nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui utilaj lăsat sub tensiune.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani