Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De astăzi mai apar în județ două puncte fixe de verificare a rovinietelor

De astăzi mai apar în județ două puncte fixe de verificare a rovinietelor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Peste 100 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă funcționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Începând de astăzi, 15 noiembrie 2019, vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 13 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amenda contravențională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările și completările ulterioare, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Două dintre noile puncte fixe ce sunt în funcțiune de astăzi sunt pe teritoriul județului Botoșani.
Astfel, punctele de control ce urmează a fi puse în funcțiune la data de 15 noiembrie sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Salonta, Borș, Urziceni, Petea, Halmeu, Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Stânca, Rădăuți Prut și Siret.
Așadar, începând de astăzi vor fi 106 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR. „Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi valabilitatea rovinietei”, transmit reprezentanții CNAIR.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziția acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani