Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Curs de educaţie rutieră la Grădiniţa „Şotron” din Botoşani - Învăţăm să circulăm, viaţa ne-o asigurăm

Curs de educaţie rutieră la Grădiniţa „Şotron” din Botoşani - Învăţăm să circulăm, viaţa ne-o asigurăm

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

190 de copii au participat în data de 18 octombrie 2018 la un curs de educaţie rutieră, organizat în cadrul proiectului educaţional „Învăţăm să circulăm, viaţa ne-o asigurăm” şi susţinut de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

În ziua de 18 octombrie a.c., doi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Botoşani au participat la un curs de educaţie rutieră, organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit „Şotron” din municipiul Botoşani. Acesta s-a adresat unui număr de 190 de preşcolari şi a avut drept scop formarea unui comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învăţarea şi respectarea regulilor în ceea ce priveşte circulaţia pe trotuare, traversarea străzii prin locurile permise şi marcate corespunzător, precum şi alegerea locurilor de joacă de către micii pietoni.

Reprezentanţii Poliției Rutiere, prezenţi printre cei mici, i-au învăţat într-un mod interactiv pe aceştia cum să devină viitori participanţi responsabili la traficul rutier, oferindu-le în acest sens pliante, postere şi reviste în care sunt explicate, prin diverse jocuri, regulile pe care micii pietoni trebuie să le respecte.

Atragem cu această ocazie atenţia cu privire la faptul că riscurile la care cei mici sunt expuşi sunt crescute din cauza vârstei fragede pe care o au. În acest context, fiind constant preocupaţi de prevenirea şi scăderea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii, contăm pe sprijinul societăţii civile, în special pe cel al părinţilor şi al educatorilor astfel încât să putem crea, printr-o strânsă colaborare, o societate capabilă de a nu transforma realităţi în statistici.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani