Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Consiliul Județean Botoșani face demersuri pentru preluarea Vămii Racovăț

Consiliul Județean Botoșani face demersuri pentru preluarea Vămii Racovăț

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Reprezentanții Consiliului Județean fac demersuri pentru preluarea Vămii Racovăț, închisă încă din luna martie 2010 pentru reabilitare, dar din cauza neînțelegerilor cu constructorul acest punct de trecere a frontierei este și în ziua de astăzi nefuncțional.

De curând, a fost inaugurat drumul județean Cristinești-Baranca-Fundu Herții-Racovăț, reabilitat și modernizat de Consiliul Județean cu fonduri europene.

La vremea când s-au accesat fondurile pentru lucrările la acest tronson de drum județean s-a motivat necesitatea unei legături cu Vama Racovăț.

Drumul s-a finalizat, dar Vama este tot închisă, cei de la Consiliul Județean vrând să o preia în administrare și să finalizeze lucrările pentru a putea fi redeschisă.

„Noi am avut mai multe intervenții și odată cu finalizarea drumului de la Racovăț avem niște indicatori de ieșire, ori investiția a fost făcută în contextul în care Vama de la Racovăț trebuia să aducă o dezvoltare a zonei. Noi, Consiliul Județean, ne-am făcut partea noastră, dar Direcția Regională a Vămilor nu a făcut Vama. Noi am avut multe intervenții dar de fecare dată răspunsul a fost că funcție de sumele alocate se vor da, se vor face. Și din discuțiile avute cu consulul Ucrainei ei sunt foarte interesați ca Vama să se redeschidă. Ei au infrastructura", a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean, citat de stiri.botosani.

În cazul în care Vama ar trece la Consiliului Județean, reprezentanții instituției spun că vor finaliza lucrările de reablitare în cel mai scurt timp.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani