Centrul Militar Județean Botoșani a început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal

Centrul Militar Județean Botoșani a început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal

Ești o persoană dinamică, energică, ești atras de activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacții – cariera militară!

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete - pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2022-2023, după cum urmează:

1. ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL  MILITAR – COLEGII NAȚIONALE MILITARE, astfel :

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 25 martie 2022 orele 16.30.

Există 5 colegii naționale militare – 600 de locuri:
- Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 120 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 120 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 120 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 120 de locuri;
- Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța – 120 de locuri.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Pe durata pregătirii în instituțiile prezentate, se oferă gratuit școlarizare, cazare, echipament, hrană și asistență medical, acces la bazele sportive, biblioteci, laboratoare și multe alte facilități.

Activitățile școlare dar și cele extracuriculare oferă elevilor reale condiții de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar și perspectiva de a urma învățământul universitar sau postliceal militar în vederea unei frumoase cariere în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):
- vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
- absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 25 martie 2022 orele 16.30.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:
1. Înscriere - la sediul biroului informare-recrutare - în perioada 10.01.2022-25.03.2022;

2. Selecție - în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc - în perioada 17.01.2022-08.04.2022;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

3. Vizita medicală - Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași - în perioada 31.01.2022-22.04.2022;

4. Finalizarea dosarului de candidat - numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare - la sediul biroului informare-recrutare - până la data de 13.05.2022;

5. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 26.05.2022;

6. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 27.05.2022;

Chiar dacă foarte mulți tineri consider că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2022, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.30-16.30, și marți între orele 10.30-18.30 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, 0231-518086, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

La înscriere, candidatul cu actul de identitate sau certificatul de naștere și obligatoriu însoțit de părintele/tutorele legal cu actul de identitate se va prezenta, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de legislația națională în vigoare privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la biroul informare-recrutare.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro, www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

Stirea anterioara

Rusia a blocat accesul la Facebook pe teritoriul țării

Stirea Urmatoare

Tragedie într-o localitate din judeţul Botoşani. Un bărbat a fost găsit fără suflare pe un câmp

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.