Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Caz șocant în județul Botoșani: O adolescentă de 15 ani și-a pus capăt zilelor! Vezi povestea fetei!

Caz șocant în județul Botoșani: O adolescentă de 15 ani și-a pus capăt zilelor! Vezi povestea fetei!

Categorie : Local

Lipsa educatiei si a traiului decent au determinat-o pe Florentina Maria S., din satul Joldesti, comuna Vorona, sa recurga la un gest dureros. Adolescenta de doar 15 ani a fost gasita spanzurata in livada unui vecin, insa ce a determinat-o sa faca acest gest?

Copila provine dintr-o familie saraca, atent monitorizata de Primarie si de asistentii sociali. Era cel mai mare copil, avand alaturi inca sase frati, cel mai mic avand doar 3 ani. Cu un tata bolnav, ce a reusit sa faca doar 9 clase, si cu o mama care nu a trecut pe la scoala, Florentina a renuntat si ea la educatie pe cand era in clasa a VII-a.

In urma cu ceva timp a furat cateva lucruri minore dintr-o casa si de atunci a fost perceputa ca fiind o "hoata", atat de catre parinti, cat si de catre cei din sat. Joi seara, tatal si-a trimis fata sa aduca niste apa de la un vecin, care are si o livada in curte. Dupa ce a carat 3-4 galeti cu apa, Florentina a disparut. Nestiind unde sa o caute, parintii au incercat sa o sune pe telefon, insa de fiecare data apelul era respins.

In zorii zilei, Florentina a fot gasita spanzurata de un copac. Cu ochii in lacrimi si doborat de durere, tatal fetei ne-a declarat ca nu stie motivul pentru care Florientina a recurs la acest gest. "Nu stiu de ce a facut asta.

Nu am pus-o la treaba, nu am luat-o la camp. Mergeam doar cu baiatul. A furat odata ceva si i-am zis ca nu e frumos, ca noi nu suntem asa. S-a dus dupa apa si la un moment dat nu a mai venit. Am tot sunat si degeaba. Azi dimineata a vazut cineva slapii la vecinul care sta in oras", a spus parintele fetei. Nu stie cu ce-si va ingropa copila, pentru ca bani nu are. "O sa vand caruta si calul, dar dupa aia cu ce mai castig o paine?", a adaugat acesta.

Potrivit satenilor, fata s-a spanzurat pentru ca parintii ar fi certat-o pentru ca avea un iubit. Din cauza problemelor de acasa, adolescenta s-a refugiat pe internet si pe paginile de socializare. Asa ar fi cunoscut un tanar de 20 de ani, insa parintii nu ar fi fost de acord.

Satula de saracie, de faptul ca mereu era strigata "hoata" si mai nou certata ca avea un iubit, copila a facut gestul socant. Primarul comunei Vorona, Aurel Stefan, cunoaste bine respectiva familie. Prin diferite programe a reusit sa le ofere celor 9 suflete curent electric, masina de spalat, frigider, haine si mancare.

"Starea materiala a familiei este un foarte proasta. Li s-a cumparat aparatura electrocasnica minima, li s-a cumparat o cantitate de alimente, imbracaminte. Un ajutor la momentul acela consistent, insa niciodata sufiecient pentru atatea persoane. Familia este sub monitorizarea noastra, insa acesta este nivelul de intelegere al parintilor. Am zis sa luam fata cu binisorul, sa luam fata la scoala, insa nu a fost intelegere.", a declarat primarul Aurel Stefan.

Sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani