Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Casa inteligentă” – aplicații practice realizate de tinerii botoșăneni, coordonați de prof. Grigore Luisian - FOTO

„Casa inteligentă” – aplicații practice realizate de tinerii botoșăneni, coordonați de prof. Grigore Luisian - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani – Centrul de Tineret Botoșani în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoșani a finalizat un nou proiect intitulat „Casă inteligentă”, ce a fost destinat tinerilor pasionaţi de tehnică și a avut ca scop creșterea șanselor tinerilor de a deschide afaceri în domeniul noilor tehnologii.

S-a urmărit, alături de dobândirea de cunoştinţe, şi crearea unor abilităţi de execuţie, dezvoltarea deprinderilor de a realiza aplicații utile în perspectiva pregătirii profesionale ulterioare precum și de inovare și antreprenoriat.

Proiectul a constat în realizarea unor dispozitive automatizate și control de la distanță utile în locuințe. Astfel s-au realizat dispozitive inteligente: de irigat plantele în funcție de condițiile de mediu, de monitorizat și hranit animalele de companie cu hrană uscată, umedă, apă, hrănirea peștilor din acvariu și monitorizare video. Utilizatorul poate urmari în permanență starea dispozitivelor, putând controla toate dispozitivele folosind telefonul mobil.

Șef de proiect a fost Voiniciuc Constantin ce a coordonat echipa reconstituită din grupele de performanță a cercului de Fizică Aplicată, studenți și elevi, care pe timpul vacanței de vară au construit aceste dispozitive.

Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani