Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Campanie de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență desfășurată în comuna Havârna

Campanie de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență desfășurată în comuna Havârna

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Pompierii voluntari si elevii din 11 unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au participat, în perioada 28 - 30 septembrie, la o noua editie a campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat - crez si daruinta de la mic la mare", care s-a desfășurat în comuna Havarna. 

Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice, respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor și simularea unei intervenții în caz de incendiu. 

Locul I a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havarna, în timp ce pe  locul 2 a urcat echipajul SVSU Hudesti. Pe locul 3 s-au clasat SVSU Darabani și SVSU Cristinesti. Indiferent de clasament, toti pompierii voluntari au avut de câștigat. Au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate, fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonei de competență.

Si pentru ca scopul principal al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de voluntari, elevii au fost  angrenați in activități practice specifice salvatorilor. Unic la nivel național, proiectul a fost  organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga" al județului Botoșani in colaborare cu Primaria comunei Havana si Fundația pentru SMURD.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani