Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bolnavi aduşi cu ATV-ul pe şenile la ambulanţă și transportaţi la Spitalul Municipal Dorohoi

Bolnavi aduşi cu ATV-ul pe şenile la ambulanţă și transportaţi la Spitalul Municipal Dorohoi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Doi bărbaţi de 70 şi 74 ani, unul din satul Horodiştea, comuna Păltiniş, celălalt din Darabani, care trebuiau transportaţi la Spitalul Municipal Dorohoi, au fost aduşi cu ATV-ul pe şenile până la ambulanţa care aştepta la Hudeşti. Şi asta pentru că drumul de la Hudeşti la Darabani este înzăpezit din cauza viscolului puternic.

Familiile celor doi au solicitat ajutorul medicilor şi pompierilor în seara zilei de 1 februarie, întrucât afecţiunile de care sufereau se puteau agrava. Echipajul de pompieri de pe ATV-ul şenilat a fost însoţit de un asistent medical. Misiunea de salvare a durat aproape o oră, fiind îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile, respectiv vânt puternic şi zăpadă troienită care acoperea drumul pe anumite porţiuni.

În ziua de 1 februarie, pompierii botoşăneni au intervenit cu ATV-ul şenilat la patru cazuri medicale în localităţile Cotu Miculinţei (Coţuşca), Zoiţani (Avrămeni), Horodiştea (comuna Păltiniş) şi Darabani, aceasta fiind singura posibilitate de a ajunge la bolnavi pentru acordarea primului ajutor şi a asistenţei medicale, precum şi pentru transportul la unităţile spitaliceşti.

În sprijinul populaţiei afectate ne-au fost alături colegii de la Poliţia de Frontieră, Poliţie, Jandarmi, dar mai ales cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Şi de această dată, efortul depus de administraţiile locale a fost considerabil însă zilele următoare nu vor fi zile de răgaz.

Rugăm pe această cale pe toţi participanţii la trafic să respecte restricţiile de circulaţie impuse de condiţiile meteorologice pentru ca viaţa să nu fie pusă în pericol.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani