Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bilanţ al preţurilor din magazine solicitat de la Prefectură

Bilanţ al preţurilor din magazine solicitat de la Prefectură

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În perioada 12-19 iunie o comisie formată din reprezentanţii a trei instituţii de control din aria protecţiei consumatorilor vor efectua o diagnoză a preţurilor afişate de comercianţii botoşăneni după reducerea cotei de TVA la alimente.

În acest sens, la Instituţia Prefectului va fi emis un ordin prefectural care va nominaliza membrii comisiei de control. Aceştia vor proveni de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi de la serviciul economic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Şi Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a solicitat Prefectului sprijinul necesar pentru realizarea unei situaţii privind nivelul preţurilor produselor din coşul zilnic, inclusiv după scăderea TVA la alimente.

„Concurenţa dintre magazine şi jocul liber al preţurilor ar trebui să reflecte şi reducerea taxei pe valoare adăugată, astfel încât măsura luată de Guvern prin modificarea Codului Fiscal să se simtă şi în buzunarele botoşănenilor care cumpără, nu doar în ale celor care vând. Care este situaţia în realitate, se va vedea în urma acestor verificări.”, explică subprefectul Gelu Ţigănucă.

Verificările nu-şi propun sancţionarea în vreun fel a agenţilor economici, însă lista magazinelor care nu au redus preţurile de vânzare în urma aplicării noului TVA va fi făcută publică şi prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural de la sfârşitul acestei luni.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani