Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în trafic. Sunt vizați transportatorii de persoane și mărfuri

Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în trafic. Sunt vizați transportatorii de persoane și mărfuri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

O nouă acțiune comună a polițiștilor din toată țara se derulează în această săptămână. Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control.

Pe parcursul săptămânii 14-20 octombrie 2019, politiștii rutieri desfășoară o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară la nivel național, conform Planului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL)

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani