Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Accident, incendii și panică în urma unui cutremur! Exercițiu de amploare la Spitalul Municipal Dorohoi - VIDEO/FOTO

Accident, incendii și panică în urma unui cutremur! Exercițiu de amploare la Spitalul Municipal Dorohoi - VIDEO/FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Zeci de efective de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi, ISU Botoșani și ISU Suceava au fost în alertă luni, 19 noiembrie 2018, după mai multe pagube înregistrate la Spitalul Municipal Dorohoi produse în urma unui cutremur.

Inițial, s-a intervenit la un accident rutier produs în parcarea supermarketului Penny Dorohoi, accident soldat cu două victime încarcerate. Între timp, autoritățile su fost puse în alertă după ce, la Spitalul Municipal Dorohoi, s-a produs un incendiu la centrala termică, cu pericol de propagare la stația de oxigen, și un incendiu la etajul doi al secției de interne, existând șapte victime. La intervenție a participat și câinele de căutare și salvare din cadrul ISU Botoșani.

Totodată, au fost salvate cu autoscara de lucru la înălțime, două persoane panicate care se aflau pe blocul materno-infantil după ce treptele de acces s-au prăbușit. În același timp, echipajul de pirotehniști au ridicat muniție neexplodată, găsită în Parcul Cholet, iar autospeciala de cercetare CBRN care este destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat a intervenit la secția de radiologie.

La acest exercițiu au participat și echipaje din cadrul poliției care au asigurat și fluidizat traficul, din cadrul jandarmeriei care au asigurat ordinea și siguranța publică, voluntari, cadre medicale de la UPU Botoșani, SVSU Dorohoi, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, primarul municipiului Dorohoi și directorul Spitalului Municipal Dorohoi.

Prin acest exerciţiu, autorităţile locale și județene şi-au dorit să verifice modul de acţiune al organelor competente pentru intervenție în astfel de situaţii, modul de reacţie a personalului medical, dar şi aspectele negative.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani