A fost semnat Contractul de Lucrări pentru „Extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti”

A fost semnat Contractul de Lucrări pentru „Extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti”

Societatea Comercială NOVA APASERV SA Botoşani coordonează implementarea Proiectului Major "Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurarea apelor uzate din judeţul Botoşani”, Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, aflat în plină derulare în momentul de faţă, ca urmare a semnării, la nivelul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a Contractului de Finanţare din data de 23 august 2011.

Bugetul total alocat pentru realizarea Proiectului este de 126.769.364 Euro, din care, conform schemei de finanţare, 80.826.493 Euro reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Proiectul îşi propune, in ansamblul său, extinderea şi reabilitarea reţelelor, retehnologizarea şi modernizarea Staţiilor de tratare a apei potabile, precum şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi construirea (acolo unde este necesar) de Staţii de epurare a apelor uzate, asigurând astfel cuprinderea în aria de deservire a Societăţii Comerciale “NOVA APASERV” SA, a 22 de localităţi din zonă.

Pentru una dintre componentele fundamentale ale Proiectului şi anume: Extinderea si reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti, a fost semnat, în data de 09.11.2012, contractul dintre SC NOVA APASERV SA Botoşani, în calitate de autoritate contractantă şi firma de contractoare câştigătoare, în calitate de prestator, lucrările de execuţie urmând a fi demarate in primăvara anului 2013.

Valoarea contractului este de 20.103.321 Ron,

Alături de celelalte componente ale Proiectului Major şi anume:

- Îmbunătăţirea Staţiilor de tratare a apei potabile Cătămărăşti şi Bucecea;

- Construirea conductei de aducţiune de la Staţia de tratare a apei potabile Ştefăneşti la Săveni şi devierea conductelor de aducţiune în zona alunecărilor de teren Leorda;

- Extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Botoşani;

- Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Dorohoi;

- Extinderea reţelelor de apă si canalizare în aglomerarea Flămânzi;

- Extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona;

- Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate Dorohoi;

- Construcţia staţiilor de epurare Flămânzi şi Vorona;

- Asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor;

- Asistenta Tehnica pentru Proiectare si Managementul Proiectului,

componenta de extindere si reabilitare a staţiei de tratare a apei potabile îşi propune îmbunătăţirea sistemului de tratare a apei potabile prin promovarea unor tehnologii nepoluante, având ca scop extinderea serviciilor de alimentare cu apa pentru populaţia judeţului Botoşani.

Staţia reabilitată va asigura debitul necesar cerinţelor de alimentare cu apă potabilă ale oraşului Ştefăneşti şi a localităţilor rurale învecinate. Calitatea apei potabile furnizate în reţea va corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Finalizarea reuşită a Contractului de Lucrări va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor din zonă, prin asigurarea, pe scară extinsă, a serviciilor de alimentare cu apă, garantându-se în acelaşi timp, respectarea legislaţiei europene în vigoare privind conservarea condiţiilor de mediu

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Redeschiderea Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.