Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Europeană a Limbilor cu Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

Ziua Europeană a Limbilor cu Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

La Școala Gimnazială „Grigore Antipa" din Botoșani, vineri 28 septembrie, a avut loc o manifestare tradițională, organizată în parteneriat cu centrul Europei Direct Botoșani. Este vorba de marcarea Zilei Europene a Limbilor. Practic, întreaga școală a participat la eveniment, organizat în holul mare al clădirii.

Pentru început, cei mai mici au cântat în limba străină, la care s-au alăturat, pe parcurs, toți elevii.

Colegii lor de la gimnaziu au trecut în trecut între un joc original, bazat pe broșuri de cunoaștere a primelor expresii în limba străină primite, prin intermediul ED Botoșani, de la Comisia Europeană. Fiecare colectiv din clasele de gimnaziu și trase la sorți a unei țări din Uniunea Europeană. Anul acesta au "ieșit”: Belgia, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Malta, Polonia, Portugalia... Apoi clasele au fost împodobite cu drapele, postere, insemne, imagini semnificative. Elevii au prezentat colegilor un dialog în limba care se vorbește în țara respectivă. Evenimentul a fost presărat cu melodii interpretate de elevi ai școlii, premiate în diverse festivaluri de limbi străine.

Pe parcursul discuțiilor ad-hoc purtate în clasă, elevii au demonstrat (într-o fluentă fluentă!) Că au cunoștințe corespunzătoare despre Uniunea Europeană: de exemplu, ce este Parlamentul European sau că în viitorul viitor vor avea alegeri europarlamentare.

Inițiativa jocului educativ aparține doamnei profesoare Mihaela Barbacaru, colaborator constant al Cetrului Europe Direct Botoșani, ajutată de vânzarea colegilor, Dorina Măntăluță și Veronica Gliz. La eveniment a fost invitată și aplaudată doamna profesoară Octavia Viviana Buhociu, care a inițiat o serie de activități frumoase comune, împreună cu Centrul Europe Direct Botoșani. Reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani a oferit premii care constau în publicații și hărți de la Comisia Europeană.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani