Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Ziua Educației PSD: „Formare continuă și dezvoltare instituțională în învățământul botoșănean”

Ziua Educației PSD: „Formare continuă și dezvoltare instituțională în învățământul botoșănean”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, Departamentul de educație al PSD Botoșani a organizat, luni, 5 octombrie, în sala de conferințe a hotelului Belvedere din Botoșani, un simpozion cu tema „Formare continuă și dezvoltare instituțională în învățământul botoșănean”.

Inspectorul școlar general, Mihaela Huncă, amfitrionul acestui simpozion, a dezbătut, împreună cu cadrele didactice, directorii și inspectorii școlari prezenți, necesitatea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, precum și importanța dezvoltării instituționale - condiții sine qua non ale progresului educațional românesc.

În cadrul simpozionului s-au stabilit indicatorii de performanță și standardele care definesc un posibil model al profesionistului în educație.

„Este limpede că formarea continuă, indiferent cărei categorii socio-profesionale îi este atribuită, a capătat în prezent aspectul unei mișcări sociale a cărei menire este să ajute oamenii să-și înțeleagă rolul în societate, să îi ajute să se adapteze tuturor prezumatelor schimbări, să îi ajute să devină performanți. În acest context, în acord cu politicile Uniunii Europene, sistemul educațional reprimește rolul fundamental al dezvoltării individului, iar cadrul didactic redevine principalul actor social. Pe cale de consecință, formarea cadrelor didactice trebuie să reprezinte strategia de bază în asigurarea adaptării sistemului educaţional la cerinţele prezentului şi în asigurarea calităţii procesului instructiv-educativ”, a concluzionat Mihaela Huncă.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani