Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Matematicieni din trei ţări reuniţi la Prefectură

Matematicieni din trei ţări reuniţi la Prefectură

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Graţie unui proiect finanţat de UE prin intermediul Guvernului Suedez, 20 de profesori de matematică au fost marţi, 6 octombrie, în vizită la prefectul judeţului.

Sosiţi la Botoşani pentru câteva zile, dascălii se află într-un parteneriat ce include UCL Academy din Londra, City of Vasteras din Suedia şi Colegiul Naţional botoşănean „A.T Laurian”.

La întâlnirea la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, musafirii şi-au exprimat încântarea de a putea cunoaşte meleagurile botoşănene, fiind impresionaţi de nivelul ridicat de dificultate al materiei şcolare predate aici. „Ceea ce se lucrează la noi în clasa a XI-a se predă la ei în universitate. Sunt şcoli diferite, cu sisteme diferite, ceea ce înseamnă că toată lumea va avea  ce să înveţe.”, a explicat Mihaela Prăjinariu, directorul colegiului „A.T. Laurian”.

„Vă urăm bun venit la Botoşani, una dintre cele mai sărace regiuni ale UE, dar cu care noi ne mândrim şi sperăm să ne ridicăm cât mai repede la standardele europene, inclusiv în ceea ce priveşte educaţia. Mai avem multe de făcut, în special în privinţa infrastructurii şcolare, însă ne putem lăuda cu botoşănenii care au învăţat pe aceste meleaguri, ajungând mari personalităţi, inclusiv în domeniul matematicii.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

În acelaşi cadru, Rob Gratton, directorul adjunct al unităţii de învăţământ londoneze s-a arătat deosebit de încântat de schimbul de experienţă presupus de proiect, exprimându-şi  speranţa ca partenerii să colaboreze şi după încheierea celor doi ani, atât cât va dura implementarea acestuia.

Ulrika Wennerhalm, coordonatorul suedez al proiectul a explicat că se află pentru a doua oară la Botoşani, fiind şi acum impresionată de nivelul ridicat la care se predă aici matematica.

În final, Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, le-a făcut musafirilor invitaţia să viziteze, în funcţie de agendă, casele memoriale şi muzeele din Botoşani, aceştia explicând că deja au văzut şi sunt deosebit de impresionaţi de mănăstirea Vorona.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani