Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Zilele Învățării Nonformale Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani devine AmaZINg 11 - FOTO

Zilele Învățării Nonformale Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani devine AmaZINg 11 - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

La un ceai și gânduri calde Uvertura Mall a fost punct de întâlnire, pe 21 octombrie 2016, pentru cca. 40 de participanți la Ziua Învățării Nonformale, care a devenit o ocazie în plus de a petrece timp de calitate împreună.

Cafeneaua Publică,una dintre metodele propuse de nonformali, s-a bucurat de mare succes în rândul oamenilor de toate vârstele și sigur că nici noi nu am făcut excepție.

„Atmosfera relaxată a unei cafenele stimulează gândirea liberă şi creatoare, implicarea în dialog a tuturor participanţilor, chiar şi a celor mai timizi. Oportunitatea de a-i cunoaşte pe cei care au un cuvânt de spus pe un anumit subiect, posibilitatea de a interacţiona cu toţi aceştia şi generarea de idei noi sunt avantaje evidente ale folosirii acestei metode.” (nonformalii.ro)

Tema „De ce (nu) învățăm”, întoarsă pe toate părțile, i-a pus pe elevii clasei a IV-a C în încurcătură: au avut dificultăți în a găsi responsabili pentru punctele slabe ale procesului de învățare și au găsit cu greu motivele pentru care amână efectuarea temelor. În același timp, la celelalte mese, dorințele au curs și așteptările în direcția schimbării s-au adunat cu repeziciune.

Câteva concluzii la cald? Învățăm „pentru familie” și „pentru că mă pune mama”, nu învățăm pentru că „nu am chef” sau „nu îmi place”, ne dorim aer condiționat în sala de sport, altceva în loc de lapte și corn (ce anume nici nu mai contează) și să organizăm acest tip de activități mai des.

Ciocolată și zâmbet
La clasa pregătitoare B (ba da, se poate!), sala de clasă a devenit Cafenea pentru două ore, cu ciocolată caldă servită de „Doamna” și cursuri de bune maniere, după o sesiune de colorare în contur. Dezbaterile au fost aprinse: cât s-a prelins din ciocolată, cât trebuie suflatca să nu mai frigă, cum procedăm când se termină prea repede...

Ziua Învățării Nonformale a atras, de altfel, numeroși participanți și la fel de multe metode. Clasele primare și-au exersat îndemânarea cu Origami Teatru, s-au bucurat de Arta Povestirii (Storytelling) și de Jocuri de societate. Parte a gimnaziului a optat pentru aceeași Cafenea Publicăși pentru Debate, în vreme ce clasa a VIII-a a primit provocarea PhotoVoice, totul sub semnul comunicării, în toate formele ei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani